Analizler
Kozmetik Ürün Güvenlik Değerlendirme Kılavuzu’na göre ürünlerin renk, koku, görünüm, pH, yoğunluk, viskozite analizleri istenmekte ve bu analizler tarafımızca gerçekleştirilmektedir.
Bunun yanında aşağıdaki analizler de tarafımızca yapılmaktadır.
• Anyonik ve Katyonik Aktif madde
• Toplam Aktif Madde Ağır Metaller
• Kalite Kontrol Analizleri (Amonyak, NaOH, sitrik asit vb.)
• Sabun indisi, Asit indisi sayısı
• SLES,SLS analizi ,Paraben Analizi, Fitalat Analizi
SLES,SLS,Paraben analizi, Ağır Metal analizleri,Anyonik ve Katyonik Aktif Madde analizleri Türkak akreditasyon kapsamımızda yer almaktadır.
Kozmetik ürünlerin belirtilen depolama koşulları çerçevesinde minimum dayanma süresinin doğrulanması ve bu süre zarfında güvenilirliğini korumaya devam ettirdiğinin belirlenmesi için gerçekleştirilen bir testtir. Bir kozmetik ürünün minimum dayanma tarihi, Yönetmeliğin 6 ncı maddesine uyumlu kaldığı süre olup kozmetik ürün güvenliliğinin devam ettiği süredir.
Dermotolojik test (Yama testi) kozmetik ürünün insan vücudunda toleransı ve etkinliğini ortaya çıkarmak için yapılır. Bu test bağımsız enstitüler tarafından gönüllüler üzerinde gerçekleştirilir. Ürünün alerjik reaksiyona sebep olması yada yan etkisi olup olmadığı tespit edilir. Kozmetik Ürünlerin İddialarına İlişkin Kılavuz’una istinaden bir kozmetik ürünün ambalaj veya tanıtımında ürünle ilgili iddiada bulunduğunuz zaman bu iddianın kanıtlanması için test yaptırılması zorunludur.
Dermatolojik olarak test edilmiştir, ibaresini ürün üzerinde bulundurmanız için Dermotoloijk test yaptırıp, uygun sonuçlu test raporunu ürün bilgi dosyasında bulundurmanız gereklidir
Ürünlerin, hammaddelerin mikrobiyolojik açıdan uygun olup olmadığının kontrollerini içerir. Ürünler patojen mikroorganizma içermemelidir.
Göz çevresinde, genel olarak mukoza zarlarında, hassas deriye, üç yaş altı çocuklarda, yaşlılarda veya riskli bağışıklık yanıtı gösteren kişilerde kullanılması planlanan kozmetik ürünlerin mikrobiyolojik spesifikasyonlarına özel bir dikkat gösterilmelidir.
Kozmetik Ürün Güvenlik Değerlendirme Kılavuzu’nda istenen mikrobiyolojik analiz parametreleri aşağıda belirtilmiştir.
• Aerobik Mezofilik Bakteri
• Küf-maya
• Staphylococcus aureus
• Pseudomonas aeruginosa
• Candida albicans
• E.coli
Mikrobiyolojik analizler Türkak akreditasyon kapsamımızda yer almaktadır. Ayrıca istendiği durumlarda diğer mikrobiyolojik analizler de uluslararası standartlar dahilinde gerçekleştirilebilmektedir.
Koruyucu Etkinlik Testi olarak da bilinir. Üründe kullanılan koruyucunun mikrobiyolojik kontaminasyonlara karşı ürünü koruyup korumadığının tespit edilmesi amacıyla yapılan bir testtir.Challenge Test Türkak akreditasyon kapsamımızda yer almaktadır.
Vegan kelimesinin ilk kullanımı 1944 yılına dayanmaktadır. “The Vegan Society” kurucusu Donald Watson tarafından veganlığın tanımı şu şekildedir: “Veganlık hayvanlar alemine dair sömürü ve zulmün tüm biçimlerini dışlamanın ve yaşamı gözetmenin yoludur. Et, balık, kümes hayvanı, yumurta, bal, hayvansal süt ve türevlerini dışlayıp bitkiler aleminin ürünleriyle yaşamayı ve tamamen ya da kısmen hayvanlardan üretilen tüm ticari malların alternatiflerini kullanmak şeklinde pratiğe dökülür.”
Analiz laboratuvarlarında geliştirilen testler sayesinde ürünün içeriği kontrol edilebilir ve içeriğinin %100 vegan olup olmadığı test edilmektedir.
Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu, Kozmetik Ürünlerde Güvenlilik Değerlendirilmesine İlişkin Kılavuzu kapsamında hipolerjen testi de yapmaktayız. Hipoalerjen testi gönüllüler üzerinde gerçekleştiriliyor. Ürün ya da hammaddenin cilt ile teması durumunda ortaya çıkabilecek reaksiyonların tespit edilmesi sağlanıyor.
T.C. Sağlık Bakanlığı İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu(TİTCK) 10.05.2016 tarihinde kozmetik ürünlerde “Ağır Metal Safsızlıklarına İlişkin Klavuz” duyurusunu yayınladı. Klavuz, kullanıcı sağlığına olumsuz etkilerin önlenmesi açısından, kozmetik ürünlerde öncelikli olarak Kurşun, Arsenik, Cıva, Kadmiyum ve Antimon olmak üzere ağır metal analizlerinin yaptırılmasını zorunluluk haline getirmiştir. Kılavuzun getirdiği yükümlülüklerin detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.
Bu parametrelerin değerlendirmeleri ürüne göre değişmektedir. Ağır metallerin kabul edilebilir safsızlık sınır değerleri aşağıdaki parametrelere göre değişmektedir;
- a) Kozmetik ürünler için sınır değerler;
Kurşun: 20 ppm
Arsenik: 5 ppm
Kadmiyum: 5 ppm
Cıva: 1 ppm
Antimon: 10 ppm - b) Diş macunları(mukoz membrana uygulanan ürün) için kabul edilebilir en yüksek sınır değerler;
Kurşun: 1 ppm
Arsenik: 0.5 ppm
Kadminyum: 0.1 ppm
Cıva: 0.2 ppm
Antimon: 0.5 ppm
Bu bağlamda ürünün çeşidine göre uygun olan sınır değer seçilerek yorumlama yapılabilir.Ağır metal analizleri laboratuvarımızın akreditasyon kapsamında olup, analizler ulusal ve uluslararası standartlara uygun olarak yapılmaktadır.
Name Consulting Hizmetleri
Bilgi ve Danışmanlık
Değerlendirme ve Analiz
Sistem Kurulumu ve Belgelendirme
Name Consulting
Kendi alanında profesyonel ve deneyimli kadromuzla, yasa ve yönetmeliklerdeki işletmeler için öngörülen ve istenen görevleri, kaliteci birikimi ile sistemli ve verimli çalışmaların kurulmasını hedeflemiştir.
Kaliteden ödün vermeden hizmet vermeyi ilke edinen NAME CONSULTING olarak size hizmet etmekten mutluluk duyarız.